Πασχαλινό κέικ με γλάσσο σοκολατένια αυγουλάκια

Please follow and like us:

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 12 αυγά
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, θρυμματισμένα στο μπλέντερ σε σκόνη
  • ο χυμός και το ξύσμα ½ λεμονιού
  • 8 σοκολατένια αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο αλάτι
  • βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
  1. Χτυπάτε σε ένα μπολ 6 αυγά ολόκληρα και 6 κρόκους αυγών μαζί με 350 γρ. ζάχαρης μέχρι να ασπρίσουν. Ανακατεύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, την αμυγδαλόψιχα και το αλάτι. Ρίχνετε το μείγμα αυτό 1 κ.σ. μέσα στο μείγμα με τα αυγά, χτυπώντας πάντα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Με τα ασπράδια των αυγών φτιάχνετε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα 1’ ακόμη. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στο κέντρο και την πασπαλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 170°C, 45' περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα. Αναμειγνύετε τη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο και μαλακό γλάσο. Γαρνίρετε το κέικ με το γλάσο και τα σοκολατένια αυγουλάκια.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση