Πασχαλινό τσιλίχουρδο

Please follow and like us:

Πασχαλινό τσιλίχουρδο
Συγγραφέας:
Υλικά
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 200 γρ. έντερα αρνίσια
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 σκόρδα φρέσκα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένετε τη συκωταριά. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και τη συκωταριά. Τη βράζετε για 5 λεπτά και τη στραγγίζετε. Πλένετε τα έντερα καλά, τα γυρίζετε με ένα ξυλάκι και τα πλένετε. Τα κόβετε σε κομμάτια και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, τα σκόρδα ψιλοκομμένο, τη συκωταριά κομμένη σε μικρά κομμάτια, τα έντερα, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν εξατμιστεί το νερό, αφήνετε να σοταριστούν, ρίχνετε το ξίδι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.

 

loading...

Post Author: Greekouzina

Greekouzina
Παρακαλούμε αν σας άρεσε η συνταγή που διαβάσατε, να την βαθμολογείτε. Έτσι μας βοηθάτε να καταλαβαίνουμε ποιες συνταγές μας προτιμάτε και πως μπορούμε να τις οργανώσουμε καλύτερα. Ακόμη περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για να γινόμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. Με την δική σας συμμετοχή θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση