Πασχαλινό τσιλίχουρδο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πασχαλινό τσιλίχουρδο

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 200 γραμμάρια έντερα αρνίσια
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 σκόρδα φρέσκα
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • Λίγο γαρίφαλο τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τη συκωταριά. Ρίχνετε σε κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και τη συκωταριά. Τη βράζετε για 5 λεπτά και τη στραγγίζετε. Πλένετε τα έντερα καλά, τα γυρίζετε με ένα ξυλάκι και τα πλένετε. Τα κόβετε σε κομμάτια και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι, τα σκόρδα ψιλοκομμένο, τη συκωταριά κομμένη σε μικρά κομμάτια, τα έντερα, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν εξατμιστεί το νερό, αφήνετε να σοταριστούν, ρίχνετε το ξίδι και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply