πιπεριές γεμιστές κατσαρόλας
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 12 πιπεριές στρογγυλές μεγάλες
- 1 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι ή μπασμάτι
- 1 κιλό κρεμμύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνια κουκουνάρι
- 1/2 φλιτζάνια μαύρες σταφίδες
- λίγη κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια λάδι
Εκτέλεση
- Κόβετε ένα καπάκι από μία πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους. Σε ρηχή κατσαρόλα αχνίζετε τα κρεμμύδια, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτετε το και αφήνετε να σοταριστούν, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, σταφίδες, την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές και τις σκεπάζετε με καπάκια τους. Τις τοποθετείτε όρθιες στην κατσαρόλα και προσθέτετε ένα φλιτζάνια ζεστό νερό.
- Κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και τις ψήνετε σε σιγανή φωτιά 1 περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμη.