Πίτα με μαρμελάδα
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- μισό ποτήρι νερού γάλα
- μια πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200 γραμμάρια κοπανισμένα αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 50 γραμμάρια καϊμάκι αραιό
- 2 κρόκοι αυγών
- 1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο
- 30 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στη λεκάνη, προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, την πρέζα το αλάτι και κάνουμε ζύμη που τη βάζουμε στο τραπέζι και με την πλάστη την ανοίγουμε φύλλο στο μέγεθος του ταψιού. Βουτυρώνουμε το ταψί (πρέπει να είναι μικρό, όσο μια φόρμα), στρώνουμε μέσα το φύλλο, από πάνω βάζουμε σε μια στρώση τη μαρμελάδα και την ισιώνουμε. Ανακατεύουμε στη λεκανίτσα τα κοπανισμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη άχνη, το καϊμάκι και τους κρόκους των αυγών. Αδειάζουμε το μίγμα αυτό πάνω στη στρώση της μαρμελάδας και το ισιώνουμε. Γαρνίρουμε με τα 30 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί το γλυκό 35 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.