ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά
- 800 γραμμάρια πράσα
- 2 ποτήρια νερού ζωμό κρέατος
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 3 μεσαία ξερά κρεμμύδια
- 300 γραμμάρια κιμά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φλιτζάνια καφέ ρύζι
- χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένετε και στραγγίζετε τα πράσα, τα κόβετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ετοιμάζετε το ζωμό και τον διατηρείτε ζεστό. Μαραίνετε τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτετε τον κιμά και τα ανακατεύετε μέχρι να καλοψηθεί. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Αδειάστε τον κιμά πάνω στα πράσα στην κατσαρόλα, πασπαλίστε το ρύζι από πάνω, ρίξτε το ζωμό και ελέγξτε το αλάτι του. Τα ψήνετε για 30″ σε χαμηλή φωτιά. Όταν σβήσετε τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λεμονιού.