Πράσα με κιμά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

  • 800 γραμμάρια πράσα
  • 2 ποτήρια νερού ζωμό κρέατος
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 3 μεσαία ξερά κρεμμύδια
  • 300 γραμμάρια κιμά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνια καφέ ρύζι
  • χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στραγγίζετε τα πράσα, τα κόβετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ετοιμάζετε το ζωμό και τον διατηρείτε ζεστό. Μαραίνετε τα κρεμμύδια με το λάδι. Προσθέτετε τον κιμά και τα ανακατεύετε μέχρι να καλοψηθεί. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και τα κατεβάζετε από τη φωτιά. Αδειάστε τον κιμά πάνω στα πράσα στην κατσαρόλα, πασπαλίστε το ρύζι από πάνω, ρίξτε το ζωμό και ελέγξτε το αλάτι του. Τα ψήνετε για 30″ σε χαμηλή φωτιά. Όταν σβήσετε τη φωτιά, προσθέστε το χυμό λεμονιού.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης