Πράσινα λιγκουίνι
για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες 12,2 (12%) Λίπη 12,7 (28%) Υδατάνθρακες 65,9 (60%) Θερμίδες 410
Υλικά
- 80 γραμμάρια λιγκουίνι
- 150 γραμμάρια διάφορα μυρωδικά πράσινα
- 1 κουταλιές γλυκού παρμεζάνα
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μυρωδικά. Βάζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα, το αλατίζουμε και, όταν βράσει, προσθέτουμε τα μυρωδικά και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μόλις το νερό αρχίσει να ξαναβράζει προσθέτουμε τα λιγκουίνι. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το σκόρδο ελαφρώς λιωμένο. Βγάζουμε το σκόρδο μόλις αρχίσει να ροδίζει και σβήνουμε τη φωτιά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, προσθέτουμε το λάδι και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε