Ψάρι αλά πορτογκίζ Πορτογαλία
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 1/2 κιλό φέτες από μεγάλο ψάρι (σολομός ή ξιφίας πχ)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 7 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 πράσινες πιπεριές και 1 κόκκινη
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τις φέτες του ψαριού. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, ωσότου μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το λευκό κρασί, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά 30′. Τοποθετείτε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψί. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα, βάζετε ανάμεσα τις υπόλοιπες ντομάτες και τις πιπεριές χοντροκομμένες. Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο, 45′-50′.