Ψάρι αλά πορτογκίζ Πορτογαλία

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψάρι αλά πορτογκίζ Πορτογαλία

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό φέτες από μεγάλο ψάρι (σολομός ή ξιφίας πχ)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • 7 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές και 1 κόκκινη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τις φέτες του ψαριού. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, ωσότου μαραθεί. Προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το λευκό κρασί, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά 30′. Τοποθετείτε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψί. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα, βάζετε ανάμεσα τις υπόλοιπες ντομάτες και τις πιπεριές χοντροκομμένες. Ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο, 45′-50′.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης