Ψητό Βουργουνδίας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΨΗΤΟ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ

8 μερίδες από 560 θερμίδες

Υλικά

  • 1,5 κιλό βοδινό
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 250 γραμμάρια μπέικον, σε φέτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο κρασί κόκκινο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιές γλυκού κόκκους πιπέρι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 250 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • κορν-φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε 6-8 φέτες μπέικον μαζί με το κονιάκ, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και το θυμάρι. Πλένετε και στραγγίζετε το κρέας και χαράζετε με 6-8 μαχαιριές σε όλο του το μήκος, όπου και βάζετε τις φέτες του μπέικον.Έπειτα δένετε το κρέας με γερή κλωστή. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια τα καρότα και τα κρεμμύδια.
  2. Βάζετε το κρέας σε δοχείο μαζί με το κόκκινο κρασί τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, το θυμάρι και τους κόκκους πιπέρι. Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο, περίπου 1 ημέρα. Βγάζετε το κρέας από το δοχείο με την μαρινάτα, το ψήνετε σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα λαχανικά και το σκόρδο.
  3. Σβήνετε με την μαρινάτα δηλ. τα υλικά όπου τοποθετήθηκε το κρέας και αφήνετε να σιγοβράσει 1 1/2 ώρα. Το υπόλοιπο μπέικον, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα κρεμμύδια, τα ψήνετε μαζί περίπου 5 λεπτά. Βάζετε το κρέας στο θερμοθάλαμο.
  4. Σουρώνετε τον ζωμό και τον προσθέτετε στο μίγμα από κρεμμύδια, μπέικον μανιτάρια. Αφήνετε να σιγοβράσουν μαζί περίπου 20 λεπτά.
  5. Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορνφλάουρ και περιχύνετε με αυτή το κρέας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply