Ρεβιθάτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΡΕΒΙΘΑΤΟ

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας σόδα φαγητού
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Το τσιγαρίζουμε λίγο με το 1/2 λάδι και τα 2 κρεμμύδια. Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια ως εξής: από το βράδυ τα βάζουμε σε χλιαρό νερό, με 1 κουταλιές σούπας αλάτι να μείνουν ως το πρωί. Το πρωί χύνουμε το νερό ρίχνουμε μια κουταλιές σούπας σόδα και τα ανακατεύουμε. Τ’ αφήνουμε για 1 ώρα ακόμα. Μετά τα βάζουμε σε μια πετσέτα λίγα λίγα και τα τρίβουμε να βγουν οι φλούδες. Τα πλένουμε πολύ καλά. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το κρέας.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό να τα σκεπάσει. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης