ΡΕΒΙΘΑΤΟ
Υλικά
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας σόδα φαγητού
- 1 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες. Το τσιγαρίζουμε λίγο με το 1/2 λάδι και τα 2 κρεμμύδια. Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια ως εξής: από το βράδυ τα βάζουμε σε χλιαρό νερό, με 1 κουταλιές σούπας αλάτι να μείνουν ως το πρωί. Το πρωί χύνουμε το νερό ρίχνουμε μια κουταλιές σούπας σόδα και τα ανακατεύουμε. Τ’ αφήνουμε για 1 ώρα ακόμα. Μετά τα βάζουμε σε μια πετσέτα λίγα λίγα και τα τρίβουμε να βγουν οι φλούδες. Τα πλένουμε πολύ καλά. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το κρέας.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό να τα σκεπάσει. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να μείνουν με λίγη σάλτσα.