Ρεβίθια σούπα λεμονάτα
Χρόνος: 35-40 λεπτά
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 κουταλιές σούπας σόδα
- νερό
- λεμόνι
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Τα στραγγίζετε, τα πασπαλίζετε με τη σόδα και τα αφήνετε να μείνουν 10 λεπτά.Έπειτα τα ξεπλένετε με πολλά νερά. Τα βάζετε στη χύτρα με τόσο νερό, όση σούπα θέλετε. Μόλις πάρουν μία βράση, αφαιρείτε τον αφρό. Προσθέτετε το λάδι, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τα ρεβίθια για 30-40 λεπτά. Σερβίρετε με λίγο λεμόνι.