Ρεβίθια σούπα λεμονάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρεβίθια σούπα λεμονάτα

Χρόνος: 35-40 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 1 κουταλιές σούπας σόδα
  • νερό
  • λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Τα στραγγίζετε, τα πασπαλίζετε με τη σόδα και τα αφήνετε να μείνουν 10 λεπτά.Έπειτα τα ξεπλένετε με πολλά νερά. Τα βάζετε στη χύτρα με τόσο νερό, όση σούπα θέλετε. Μόλις πάρουν μία βράση, αφαιρείτε τον αφρό. Προσθέτετε το λάδι, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τα ρεβίθια για 30-40 λεπτά. Σερβίρετε με λίγο λεμόνι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης