Ριζότο με άγρια μανιτάρια
για 4 μερίδες
Υλικά
- 300 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 1 φλιτζάνια αποξηραμένα Πορτσίνι
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιές σούπας του γλυκού ξερό
- 2 φλιτζάνια ζωμός κότας
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε τα αποξηραμένα μανιτάρια, μουσκέψτε τα σε 1 φλιτζάνια χλιαρό νερό και αφήστε τα για μισή ώρα. Στραγγιστέ τα και σουρώστε το νερό στο οποίο μούσκεψαν για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στο μαγείρεμα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε τα στο βούτυρο, προσθέσετε τα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και το ρύζι. Ανακατέψτε, σβήστε με το μπράντι και αφήστε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε μετά τα μουσκεμένα μανιτάρια, το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε και το ζωμό κότας. Ανακατέψτε, ρίξτε το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και αφήστε για 12 με 1Λ λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαγειρευτεί το ριζότο, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 1 -2 λεπτά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.