ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 κροκάδια αυγών
- μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές σούπας ξερό ψωμί κοπανισμένο
- 2 κουταλάκια τσαγιού χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού χυμός από κρεμμύδι
- 6 αυγά βρασμένα
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή ζωμός
- Ι φλιτζάνια τσαγιού χυμός ντομάτας
- 1 ποτηράκι κρασί άσπρο
Εκτέλεση
- Αναμιγνύετε τον κιμά, τα κροκάδια, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, το ψωμί, αφού το μουσκέψετε με νερό, τον χυμό λεμονιού και κρεμμυδιού. Ζυμώνετε καλά το μίγμα. Αλείφετε ένα λαδόχαρτο με βούτυρο και βάζετε επάνω το 1/2 μίγμα του κιμά. Το πατάτε με τις παλάμες ώστε να γίνει σαν ένα φύλλο χοντρό. Πασπαλίζετε στην επιφάνεια αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο και βάζετε στην σειρά, στη μια πλευρά κατά μήκος 2-3 αυγά. Το τυλίγετε ρολό και κατόπιν το τυλίγετε στο χαρτί. Ετοιμάζετε με το υπόλοιπο μίγμα του κιμά 2ο ρολό κατά τον ίδιο τροπο. Βάζετε τα ρολά σε ένα ταψάκι, τα περιχύνετε με βούτυρο και τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο 200°C επί 15′. Κατόπιν βγάζετε το χαρτί και τα βάζετε πάλι στον φούρνο. Όταν ροδίσουν τα σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και αφήνετε να ψήθουν επί 15′ περίπου, ενώ τα περιχύνετε με την σάλτσα τους. Τα βγάζετε από το ταψάκι όταν κρυώσουν λίγο και τα κόβετε σε φέτες. Ζεσταίνετε την σάλτσα, τα περιχύνετε και τα γαρνίρετε με πατάτες πουρέ.