Σαλάτα με πετιμέζι
Υλικά
- 2 μαρούλια
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 1 μήλο πράσινο
- 1 κουταλιές σούπας σταφίδες ξανθές
- 1/2 φλιτζάνια κρασί
- 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια σοταρισμένα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού πετιμέζι
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα χοντροκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μαρούλια από τα εξωτερικά φύλλα. Κρατάτε τις καρδιές, τις πλένετε μαζί με τη ρόκα και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε σε μπολ τις σταφίδες, το κρασί και τα αφήνετε για 10 λεπτά. Κόβετε τις καρδιές των μαρουλιών σε κομμάτια και τα βάζετε σε σαλατιέρα, μαζί με τη ρόκα. Κόβετε το μήλο στα τέσσερα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και το αλείφετε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Το κόβετε σε μικρούς κύβους και το προσθέτετε στη σαλατιέρα. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις ρίχνετε στη σαλάτα, μαζί με τα κουκουνάρια. Χτυπάτε στο μπλέντερ το λάδι με το πετιμέζι, το ξίδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε, προθέτετε το τυρί και σερβίρετε.