Σαλάτα Ρομάνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα Ρομάνα

Υλικά

  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
  • αλάτι
  • 1/2 ματσάκι ανάμικτα αρωματικά χόρτα εποχής
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι με αρωματικά χόρτα
  • 8 κουταλιές σούπας λάδι
  • άσπρο πιπέρι
  • μαύρες ελιές

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τη σαλάτα, την πλένετε, τη στεγνώνετε και κόβετε τα φύλλα. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το κόβετε στη μέση και σε λεπτές φέτες. Κόβετε το τυρί σε κύβους. Τ’ ανακατεύετε όλα σ’ ένα μπολ. Προσθέτετε τη σκόνη σκόρδου ξύδι με αρωματικά, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και τ’ αρωματικά χόρτα. Γαρνίρετε με τις ελιές. Παραλλαγές: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ετοιμάσετε σαλάτα από λάχανο, ή σικορέ και να μεταχειριστείτε μπαχαρικά κι αρωματικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply