Σάλτσα με κάπαρη
Υλικά
- 1 μπαγιάτικο ψωμάκι
- 1 πράσο
- 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
- αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας κάπαρη
- 2 αγγουράκια τουρσί
- 1 κουταλιές σούπας σούπας μικρά κρεμμυδάκια τουρσί
- 2 σφιχτά αυγά
- 1 ωμό αυγό
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού καυτερή μουστάρδα
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ξύδι
- 3/4 φλιτζάνια λάδι
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμάκι και το μουσκεύετε σε κρύο νερό. Πλένετε το πράσο, το στεγνώνετε και το κόβετε σε ροδέλες. Στραγγίζετε την κάπαρη, τα αγγουράκια και τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε. Λιώνετε στο μίξερ τον σφιχτό κρόκο των βραστών αυγών μαζί με το καλά στυμμένο ψωμάκι, τον ωμό κρόκο, την μουστάρδα και το ξύδι και προσθέτετε λίγο, λίγο το λάδι. Ανακατεύετε τη σάλτσα με το πράσο, το σκόρδο, την κάπαρη, τα αγγουράκια και τα κρεμμυδάκια. Την σερβίρετε σε σαλτσιέρα. Ταιριάζει με ψάρι και κρύο κρέας.