Σαρδέλες τσερμούλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαρδέλες τσερμούλα

για 4 μερίδες

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες

Για τη μαρινάδα:

  • 4 κουταλιές σούπας σπόροι κύμινου
  • 1 κουταλιές σούπας σπόροι κάλιαντρου
  • 1 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • καυτερές πιπεριές και ψιλοκομμένα λαχανικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα λέπια και τα εντόσθια και τις ξεπλένετε. Τις αφήνετε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά, τις πιπεριές, το χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τις σαρδέλες και τις αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ψήνετε τις σαρδέλες στη σχάρα ή στο γκριλ και τις σερβίρετε με καυτερές πιπεριές και σαλάτα ανάμεικτων φρέοκων λαχανικών της αρεσκείας σας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply