Σαρδέλες τσερμούλα
για 4 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
Για τη μαρινάδα:
- 4 κουταλιές σούπας σπόροι κύμινου
- 1 κουταλιές σούπας σπόροι κάλιαντρου
- 1 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
- 2 κουταλιές σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
- χυμός από 2 λεμόνια
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιές γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- καυτερές πιπεριές και ψιλοκομμένα λαχανικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα λέπια και τα εντόσθια και τις ξεπλένετε. Τις αφήνετε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά, τις πιπεριές, το χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τις σαρδέλες και τις αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ψήνετε τις σαρδέλες στη σχάρα ή στο γκριλ και τις σερβίρετε με καυτερές πιπεριές και σαλάτα ανάμεικτων φρέοκων λαχανικών της αρεσκείας σας.