Σολομός σοτέ κρασάτος
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 6 φιλέτα σολομό (160 γραμμάρια το ένα)
- 1 κουτ σούπ. φρέσκο βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- λίγο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το μπέικον και σοτάρετε για 1′. Προσθέτετε τα φιλέτα σολομού. Σοτάρετε και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το θυμάρι. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 5′ περίπου. Σερβίρετε τα φιλέτα σολομού με πουρέ πατάτας ή άσπρο ρύζι και τους χυμούς από το τηγάνισμα.