σουφλέ με σολομό
Υλικά
- 180 γρ, φιλέτα σολομού
- 2 κολοκυθάκια
- 2 αυγά
- 30 γραμμάρια Παρμεζάνα τριμμένη
- βούτυρο και Ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
- Γάλα
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- 40 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- βήμα βήμα:
Για την μπεσαμέλ λιώστε 40 γραμμάρια βούτυρο, ανακατώστε το με το αλεύρι και αφήστε το να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ύστερα προσθέστε σιγά σιγά ένα ποτήρι γάλα, ανακατώνοντας. Σε 5 λεπτά ρίξτε αλάτι και πιπέρι, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
- Κόψτε το σολομό σε μικρά κυβάκια και σοτάρετέ τον σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τον να κρυώσει.
- Πλύντε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τις άκρες τους και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες. Ρίξτε τα στην μπεσαμέλ μαζί με 2 κρόκους, 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα και το σολομό.
- Προσθέστε στο μείγμα τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε επιπλέον, και μοιράστε το σε βουτυρωμένα φορμάκια, Ψήστε τα σουφλέ στο φούρνο, σε μπεν μαρί, στους 200°C Ο, για 20 λεπτά Σερβίρετέ τα αμέσως.