σουφλέ με σολομό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

σουφλέ με σολομό

Υλικά

  • 180 γρ, φιλέτα σολομού
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 30 γραμμάρια Παρμεζάνα τριμμένη
  • βούτυρο και Ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:

  • Γάλα
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 40 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. βήμα βήμα:

Για την μπεσαμέλ λιώστε 40 γραμμάρια βούτυρο, ανακατώστε το με το αλεύρι και αφήστε το να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ύστερα προσθέστε σιγά σιγά ένα ποτήρι γάλα, ανακατώνοντας. Σε 5 λεπτά ρίξτε αλάτι και πιπέρι, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

  1. Κόψτε το σολομό σε μικρά κυβάκια και σοτάρετέ τον σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τον να κρυώσει.
  2. Πλύντε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τις άκρες τους και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες. Ρίξτε τα στην μπεσαμέλ μαζί με 2 κρόκους, 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα και το σολομό.
  3. Προσθέστε στο μείγμα τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε επιπλέον, και μοιράστε το σε βουτυρωμένα φορμάκια, Ψήστε τα σουφλέ στο φούρνο, σε μπεν μαρί, στους 200°C Ο, για 20 λεπτά Σερβίρετέ τα αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης