Σούπα μαϊντανού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σούπα μαϊντανού

Εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή σούπα για μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό ρόφημα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα (και όχι μόνο) για 4 μερίδες:

  • Yield: 4

Υλικά

  • 250 γραμμάρια πατάτες
  • 250 γραμμάρια ρίζες μαϊντανού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 200 ml κρασί (λευκό)
  • 850 ml ζωμός κότας
  • 3 κούπες μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα κόβετε σε κύβους. Τα τσιγαρίζετε όλα σε καυτό βούτυρο χωρίς να ροδίσουν. Τα σβήνετε με κρασί, προσθέτετε το ζωμό και τα αφήνετε να βράσουν.
  2. Κόβετε τα φύλλα μαϊντανού και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Κόβετε τα κοτσάνια, τα δένετε μαζί και τα προσθέτετε στη σούπα. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ τρίβετε πολύ ψιλή την παρμεζάνα και τη ρίχνετε σχηματίζοντας 8 κύκλους (από περ. 8 επί 8) πάνω σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περ. 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή αλλά χωρίς να ροδίσει. Την αφήνετε να κρυώσει. Αφαιρείτε τα κοτσάνια μαϊντανού από τη σούπα.
  5. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα φύλλα μαϊντανού, πολτοποιείτε τη σούπα και καρυκεύετε.
  6. Πασπαλίζετε από πάνω τα τσιπς παρμεζάνας.

Συμβουλή: Τα τσιπς γίνονται πολύ ωραία, εάν ρίξετε την παρμεζάνα πάνω στο ταψί με τη βοήθεια μιας στρογγυλής φόρμας κοπής.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply