Τάρτα με καπνιστό σολομό
Υλικά
Για τετράγωνη φόρμα με πλευρά 20 εκ.
- 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 200 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι-πιπέρι
- Αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα
Εκτέλεση
Για τη Βάση: Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό μιας τετράγωνης φόρμας !Για τάρτες. Στρώστε το φύλλο της σφολιάτας και τρυπήστε το σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι. Ψήστε τη σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Για τη γέμιση: Κόψτε τις φέτες του καπνιστού σολομού σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Προσθέστε τον καπνιστό σολομό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε τη γέμιση στη μισοψημένη σφολιάτα και ψήστε την τάρτα στους 180°C για 30 λεπτά. Οταν ψηθεί η τάρτα, αφήστε την να κρυώσει πριν την κόψετε σε μερίδες. Σερβίρετε προαιρετικά με φρέσκα σαλατικά.