Τονοσαλάτα με μουστάρδα
Υλικά
- 400 γραμμάρια φασολάκια πράσινα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 400 γραμμάρια τόνο κονσέρβας στραγγισμένο και κομματιασμένο
- 200 γραμμάρια φασόλια ξερά κονσέρβας βρασμένα
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κρόκος αυγού (προαιρετικά)
- 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 4 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 γεμάτη κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
- Βράζετε τα φασολάκια 8′-9′ και τα στραγγίζετε καλά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τον τόνο, τα ξερά φασόλια, τα κρεμμύδια και την πιπεριά και ανακατεύετε καλά. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε 1/2 φλιτζάνια νερό και το βάζετε να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ σε μικρό μπλέντερ και προσθέτετε το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και τον κρόκο του αυγού (προαιρετικά). Λειτουργείτε τη συσκευή για λίγο και έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ χτυπάτε πάντα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να τελειώσει το λάδι. Σερβίρετε τη σαλάτα με τη σάλτσα αυτή.