Τούρτα σφολιάτα με φράουλες
Υλικά
- 400 γραμμάρια σφολιάτα έτοιμη
- 2 κρόκοι αυγών
- 7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 σχεδόν φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 2/3 ψλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος χτυπημένη
- 300 γραμμάρια φράουλες
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα κομμάτια και ανοίγουμε τέσσερα τετράγωνα φύλλα. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και αραιώνουμε με το γάλα βραστό. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα να δέσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Την αφήνουμε να κρυώσει κι ενσωματώνουμε σ’ αυτήν προσεκτικά την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Πλένουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Απλώνουμε στο πρώτο φύλλο το ένα τρίτο της κρέμας και τοποθετούμε επάνω το ένα τρίτο από τις φράουλες. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και στρώνουμε πάνω του το δεύτερο τρίτο από την κρέμα και τις φράουλες. Σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο της σφολιάτας και κάνουμε μια τελευταία στρώση με την υπόλοιπη κρέμα και φράουλες. Καλύπτουμε το γλύκισμα με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας. Γαρνίρουμε με φράουλες και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.