trifle me frouta

TRIFLE με φρούτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

TRIFLE με φρούτα

  • Total Time: 28 minute
  • Yield: 6

Υλικά

  • 250 γραμμάρια κεράσια
  • 250 γραμμάρια φράουλες
  • 250 γραμμάρια βερύκοκα
  • 2 πουτίγκες σε σκόνη βανίλια
  • 250 γραμμάρια σαβουαγιάρ
  • 1 κούπα σάλτσα φράουλα
  • 2 2/3 κούπας γάλα
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • σαντιγύ

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε σε λίγο κρύο γάλα τις πουτίγκες.
  2. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα τις πουτίγκες που έχουμε διαλύσει στο κρύο γάλα.
  3. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε το μίγμα, μέχρι να βράσει.
  5. Το αδειάζουμε μέσα σε μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει μέσα σε άλλο μπολ που έχει κρύο νερό (σαν μπεν μαρί).
  6. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, στρώνουμε φρούτα κάτω-κάτω, σαντιγύ από πάνω και λίγα σαβουαγιάρ πάνω από τη σαντιγύ.
  7. Προσθέτουμε λίγη κρέμα πουτίγκα.
  8. Ξαναβάζουμε φρούτα και στα πλαϊνά του μπολ, για να φαίνονται, βάζουμε σαβουαγιάρ.
  9. Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα φράουλα και ξαναβάζουμε σαντιγύ.
  10. Προσθέτουμε πάλι σαβουαγιάρ, κρέμα πουτίγκας και από πάνω βερύκοκα.
  11. Στο τέλος, βάζουμε πάλι σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30-35 mins
  • Category: Γλυκά
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Γαλλική

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης