ΤΡΟΥΦΕΣ ΦΟΝΤΑΝ
Υλικά
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1.000 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 1/4 κούπας λικέρ σοκολάτας η άλλο της προτιμήσεως σας
- 1/3 κούπας κακάο
για το τύλιγμα
- ολόκληρα φουντούκια,
- κερασάκια γλασέ
- μαρσμέλοους
- μπαλίτσες γλάσο φοντάν
για τη γέμιση
- 150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τη βράσετε. Κατεβάστε την από τη φωτιά. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε τη χλιαρή κρέμα. Ρίξτε κι ανακατέψτε το λικέρ της προτιμήσεως σας και το βούτυρο. Για παραπάνω από μία γεύσεις, χωρίστε το μίγμα και ρίξτε διαφορετικό άρωμα σε κάθε μέρος του μίγματος.
- Αδειάστε το μίγμα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο κι αφήστε το στο ψυγείο ως την επομένη. Κόψτε τετράγωνα 2×2 και πλάστε μπαλίτσες. Στρώστε ένα ταψί με λαδόχαρτο κι αραδιαστέ τις μπαλίτσες. Πλάθοντας τις μπαλίτσες μετά χέρια σας, βάλτε στο κέντρο, αν θέλετε, ένα κερασάκι, ένα μαρσμαλόους, ένα φουντούκι ή μια μικρή μπαλίτσα γλάσο βανίλιας φοντάν. Βάλτε τες στο ψυγείο να σφίξουν, 2 ώρες.
- Βγάλτε τις σοκολατένιες μπαλίτσες από το ψυγείο και τυλίξτε τες μέσα στο κακάο ή βουτήξτε τες σε λιωμένη λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα σοκολάτα δυο φορές. Τη δεύτερη φορά, αφού τυλιχτούν στη σοκολάτα, ρίξτε τες αμέσως σε ψιλοκομμένο ψημένο αμύγδαλο ή φουντούκι ή φιστίκι Αίγινας και κυλήστε τες να καλυφθούν τριγύρω.
- Βάλτε τα σοκολατάκια σε μίνι θηκούλες. Όμορφα και πρωτότυπα σοκολατάκια μπορείτε επίσης να φτιάξετε από το αρχικό μίγμα της σοκολάτας πριν το βάλετε στο ψυγείο να σφίξει. Βάλτε το σε κορνέ και γεμίστε μ’ αυτό μίνι γκοφρέ θηκούλες που έχετε αλείψει προηγουμένως με λίγη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.