Βίδες με αγκινάρες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βίδες με αγκινάρες

Υλικά

  • 70 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες
  • 8 ντοματίνια τσέρι
  • 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • 10 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 καρδιές αγκινάρας
  • 1/4 κρεμμύδι
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • αλάτι και πιπέρι
  • Διατροφική αξία ανά μερίδα
  • Πρωτεΐνες 1,9 (2%) Λίπη 13,4 (35%) Υδατάνθρακες 57.8 (63%) Θερμίδες 346

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις καρδιές αγκινάρας σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια κόβουμε στα τέσσερα τα ντοματίνια και τρίβουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και, όταν ξανθύνει, προσθέτουμε τα ντοματίνια με τις αγκινάρες και το κονιάκ. Αφήνουμε το κονιάκ να εξατμιστεί. Κατόπιν, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας μισή κουτάλα νερό, εάν χρειάζεται. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και αφού τα σουρώσουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα και το βούτυρο σε νιφάδες. Τέλος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  2. Οι βίδες είναι ένα είδος ζυμαρικών που κατάγεται από τη Νότια Ιταλία και είναι κατάλληλες για πολλές συνταγές, λόγω του σχήματος τους, το οποίο «συγκρατεί» τις σάλτσες, αναδεικνύοντας τη γεύση τους. Για να δημιουργήσετε μια παραλλαγή της σάλτσας που σας προτείνουμε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις καρδιές αγκινάρας με 100 γραμμάρια μανιτάρια.
  • Author: Greekouzina

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 346
  • Fat: 35%
  • Protein: 2%

 

Leave a Reply