Βλίτα τσιγαριστά με φέτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Βλίτα τσιγαριστά με φέτα

Υλικά

  • 1 κιλό βλίτα
  • 11 1/2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα.
  2. όταν γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματα τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά. Τρίβετε τις φρέσκες ντομάτες και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε σκεπάστε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα, την αφήνετε να λιώσει και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά σε πιάτα ή πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης