Βλίτα τσιγαριστά με φέτα
Υλικά
- 1 κιλό βλίτα
- 1 –1 1/2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
- 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
- 2 μεγάλες ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα.
- όταν γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματα τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά. Τρίβετε τις φρέσκες ντομάτες και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε σκεπάστε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Προσθέτετε την τριμμένη φέτα, την αφήνετε να λιώσει και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά σε πιάτα ή πιατέλα.