Κασουλέ
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 350 γραμμάρια φασόλια χονδρά
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 4 βραστά λουκάνικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 4 μπριζόλες χοιρινές
- 250 γραμμάρια ντοματάκια αποφλοιωμένα κονσέρβας
- 3 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μπουκέ γκαρνί (2 κλαράκια μαϊντανό, 1/2 φύλλο δάφνης, 1/2 πράσο μόνο το άσπρο μέρος του, δεμένα με σπάγκο)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε τα φασόλια, τα καλύπτετε με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε. Αναμειγνύετε τα φασόλια με το κρεμμύδι, το μπέικον, τις μπριζόλες, τα λουκάνικα και τα τοποθετείτε σε μια ρηχή κατσαρόλα που να μπαίνει και στο φούρνο. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας διαλυμε’νο σε λίγο ζωμό κότας, τον υπόλοιπο ζωμό, το μπουκέ γκαρνί και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 2 1/2 ώρες περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί και σερβίρετε αμέσως.