κρέμα λεμονιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

κρέμα λεμονιού

Υλικά

  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 λεμονιών χυμός
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε σιγανή φωτιά μια κατσαρολίτσα με το βούτυρο. Όταν λειώσει, ρίξτε μέσα τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα. Ανακατέψτε το ξύσμα λεμονιού στο χυμό λεμονιών και αδειάστε τον στην κατσαρολίτσα. Χτυπήστε ολόκληρα τα αυγά σε μπολ και αδειάστε τα στην κατσαρολίτσα. Ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να δέσει η κρέμα και να πυκνώσει. Κατεβάστε τη από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει γαρνίρετε τα κέικ ή τα μπισκότα που θέλετε. Όση περισέψει μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply