Κρέπες με φρουτοσαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρέπες με φρουτοσαλάτα

(Για 6-8 κρέπες)

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιές γλυκού φρέσκο βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο φρέσκο βούτυρο για το τηγάνι

Για τη φρουτοσαλάτα:

  • 1 αχλάδι
  • 1 ακτινίδιο
  • 67 φράουλες
  • 1 μήλο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι

Για τη σάλτσα:

  • 200 γραμμάρια φράουλες
  • 3 κουταλιές σούπας σουπ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας μπράντι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τις κρέπες. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τον παγώνετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Ζεσταίνετε
  3. /2 κουταλιές γλυκού γλυκού βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 1
  4. εκ. (σε μέτρια φωτιά). Με ένα φλιτζάνια του ελληνικού καφέ παίρνετε λίγο από το μείγμα για κρέπες και το ρίχνετε μέσα στο τηγανάκι. Το κουνάτε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του. Μόλις ψηθεί γυρίζετε την κρέπα ανάποδα και την ψήνετε για 1′ περίπου. Βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι και την τοποθετείτε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα !Για τις κρέπες. Αφήνετε τις κρέπες να κρυώσουν. Καθαρίζετε και κόβετε τα φρούτα σε μικρά μικρά κομμάτια. Μπορείτε να βάλετε και όποια φρούτα σας αρέσουν. Βάζετε όλα τα ψιλοκομμένα φρούτα σε ένα μπολ και τα μαρινάρετε με το χυμό πορτοκαλιού. Ψιλοκόβετε τις φράουλες και τις ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν σαν κόκκινη σάλτσα. Παίρνετε μια κρέπα και βάζετε μέσα 2-3 κουταλιές σούπας φρουτοσαλάτα. Την τυλίγετε, τη σερβίρετε στο πιάτο και την περιχύνετε με 3-
  5. κουταλιές σούπας σάλτσα φράουλας. Τη συνοδεύετε με κρέμα σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply