Λουκουμάδες
Υλικά
- 20 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
- 1 φλιτζάνια χλιαρό νερό ή γάλα και επιπλέον
- 1 φλιτζάνια περίπου νερό
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
- σπορέλαιο το τηγάνισμα
- μέλι
- κανέλα
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη μαγιά στο γάλα ή στο χλιαρό νερό μέσα σε μια λεκάνη. Προσθέτετε 1 φλιτζάνια αλεύρι και αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Κατόπιν ρίχνετε και το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι να αποκτήσετε ένα μαλακό και ρευστό μείγμα. Καλύπτετε τη λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος 1-2 ώρες μέχρι ν’ αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην κορυφή. Ζεσταίνετε αρκετό σπορέλαιο σε βαθιά κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνετε λίγες μικρές κουταλιές σούπας μείγματος στο λάδι και τηγανίζετε τους λουκουμάδες να ροδίσουν καλά. τους βάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και τους πασπαλίζετε κανέλα και μέλι.