Σουβλάκι με νεφρά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκι με νεφρά

Υλικά

  • 400 γραμμάρια νεφρά μοσχαρίσια
  • 20 γεμιστές ελιές
  • 1 /4 αγγουριού
  • 4 μικρές ντομάτες
  • 4 μικρά κρεμμύδια
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο σκόνη
  • αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
  • 1 /4 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλιές γλυκού δυόσμος

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα νεφρά στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε το λίπος από μέσα και την πέτσα απ’ έξω, τ αφήνετε περ. 1/2 ώρα σε κρύο νερό, ενώ αλλάζετε το νερό αυτό αρκετές φορές. Μοιράζετε τα νεφρά και τα κόβετε σε φέτες πάχους
  2. εκ. Κόβετε τις ελιές στη μέση, πλένετε το αγγούρι, το σκουπίζετε και το κόβετε σε φέτες πάχους 5 χ/στών. Κόβετε στα τέσσερα τις ντομάτες, αφού τις πλύνετε, και τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Κόβετε τα κοτσάνια από τις ντομάτες. Κόβετε το μπέικον σε φέτες πάχους περ. 5 χ/στων. Περνάτε όλα τα υλικά εναλλάξ σε τέσσερα καλαμάκια. Ανακατεύετε το σκόρδο μαζί με το αλάτι, προσθέτετε δυόσμο, πιπέρι, ρίγανη και λάδι. Αλείφετε με το μείγμα αυτό τα σουβλάκια και τα ψήνετε στη σχάρα περ. 10 λεπτά, ενώ τα γυρίζετε πολλές φορές. Πριν από το σερβίρισμα τα πασπαλίζετε με πιπέρι. Σερβίρετε μαζί με πικάντικη σάλτσα γκουστόζα, φρέσκια σαλάτα και άσπρο γαλλικό ψωμί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply