Τσεβάπ τσι-τσι Γερμανία
Υλικά
- 750 γραμμάρια κιμάς (βοδινός),
- 2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
- 2 μικρά κρεμμύδια
- λίγος μαϊντανός
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού δενδρολίβανο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- Αλάτι
- πάπρικα
- λίγο λάδι
Εκτέλεση
- Βάζετε τον κιμά στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύετε το σκόρδο με τα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Πλένετε τον μαϊντανό και τον στεγνώνετε. Τα ψιλοκόβετε και μαζί με το ρίγανη, το δεντρολίβανο και το λάδι τα προσθέτετε στον κιμά. Ζυμώνετε καλά και προσθέστε αρκετό αλάτι και πάπρικα.
- Βρέχετε τα χέρια σας με κρύο νερό και πλάθετε μπιφτεκάκια στο μέγεθος του μεγάλου δαχτύλου (τσεβάπ τσι-τσι). Τα ψήνετε στη ψησταριά ή στο γκριλ, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε μαζί μια πικάντικη σάλτσα από γιαούρτι (βλέπε σάλτσες) ψητές ή ωμές ροδέλες κρεμμυδιού και ντομάτες ψητές. Επίσης πολύ νόστιμη είναι μια σαλάτα πιπεριάς με λαδόξυδο μαζί με άσπρο ψωμί.